Koira-agility inspiroi kissojen aktivoimiseen

Agilitya pidetään erityisesti koirien lajina, mutta myös monet muut eläinlajit soveltuvat agilityyn ja nauttivat siitä. Esimerkiksi kissat ja kanit pitävät agilitystä, kunhan radat suunnitellaan niiden tarpeisiin sopiviksi. Kaikkien eläinlajien aktivointi myös kotona on erityisen tärkeää, jotta eläin voisi elää mahdollisimman onnellista ja lajityypillistä elämää. Kissoille kynsien teroittaminen raapimalla ja kiipeily ovat lajityypillistä toimintaa, joten kotiharjoittelussa kissakodissa on tärkeää sijoittaa hyviin raapimispuihin sekä kiipeilytelineisiin! Kerromme tässä artikkelissa, kuinka kissat voivat valloittaa agilityradat koirien vanavedessä ja millaisia välineitä voidaan käyttää kissojen aktivoinnissa kotona.

Miksi hankkia raapimispuut ja kiipeilytelineet?

Raapimispuut ja kiipeilytelineet auttavat tarjoamaan kissoille mahdollisuuksia luontaisten viettiensä toteuttamiseen. Kissalle on tärkeää saada teroittaa kynsiään, ovathan kynnet kissan kavala ase, jolla se tarttuu saaliiseensa. Kotikissa saa ruokansa yleensä suoraan kuppiin, mutta silti sen vaistot sanovat, että kynnet kannattaa pitää terävinä ja hyvässä kunnossa. Ellei kynsien teroittamiselle ole varattu kissalle luvallista paikkaa, käyttää se helposti kaikenlaisia luvattomia kohteita, kuten sohvan käsinojia, tähän tarkoitukseen aiheuttaen omistajalleen harmaita hiuksia. Kun kotoa löytyy laadukas raapimispuu, on kissalla luvallinen kohde, jossa se voi teroittaa kynsiään. Näin huonekalut jäävät todennäköisemmin rauhaan. Usein kissojen raapimispuut ja kiipeilytelineet on valmistettu siten, että samasta kokonaisuudesta löytyy molemmat. Omistajan kannalta tämä on erityisen näppärää, sillä ostaessaan laadukkaan kokonaisuuden hän saa kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

Raapimispuut ja kiipeilytelineet tarjoavat kissalle myös mahdollisuuden harjoitella tulevaksi agilitymestariksi, sillä agilityssa tarvitaan runsaasti ketteryyttä, nopeutta ja koordinaatiokykyä. Omistaja voi opettaa kissaa seuraamaan käskyjään kiipeilytelineellä ja vahvistaa näin sidettään kissaan. Agilityssa on tärkeää tuntea oma lemmikki mahdollisimman hyvin, jotta sen ohjaaminen onnistuu haastavissakin käänteissä, ja kaikenlainen yhdessä tekeminen auttaa syventämään omistajan ja lemmikin välistä suhdetta.

Mistä raapimispuut ja kiipeilytelineet?

Laadukkaat aktivoivat raapimispuut ja kiipeilytelineet löytyvät kätevästi Zoo.fi-verkkokaupasta! Toimitukset ovat nopeita ja voit saada ne jopa täysin maksutta, jos tilaat kerralla yli 50 eurolla. Raapimispuut ja kiipeilytelineet eivät ole suinkaan ainoita verkkokaupan löytöjä, vaan voit klikata samaan tilaukseen myös esimerkiksi laadukasta kissanruokaa ja -hiekkaa. Tilaaminen verkosta on erityisen helppoa, etenkin jos sinulla ei ole omaa autoa. Kissanhiekan raahaaminen kaupasta kotiin ilman autoa on raskasta puuhaa, joka kannattaa jättää mahdollisuuksien mukaan kuljetusliikkeen harteille. Erityisen raskaaksi homma muuttuu, ellei taloudessa ole omaa autoa ja sieltä löytyy useita kissoja! Tästä syystä ainakin kissanhiekka sekä painavat raapimispuut ja kiipeilytelineet kannattaa tilata näppärästi netistä. Säästyneen ajan ja vaivan voi käyttää paljon miellyttävämpäänkin puuhaan, nimittäin rakkaiden viiksiniekkojen aktivointiin!

Kissa- ja koira-agilityn erot

Koirat ovat ihmisten palvelijoita, kun taas kissanomistajista tuntuu usein siltä, että kissat ajattelevat ihmisten olevan heidän palvelijoitaan. Tämä eläinlajien luonne-ero kannattaa huomioida aktivoitaessa eläimiä harjoittelemaan agility-radalla. Koira osallistuu agilityyn yleensä innoissaan miellyttääkseen isäntäänsä tai emäntäänsä, kun taas kissa osallistuu, jos sitä itseään sattuu huvittamaan. Tästä syystä kissojen kohdalla agilityradoista kannattaakin pyrkiä muokkaamaan mahdollisimman kissaa kiinnostavia ja kissan tulee saada tuntea harjoittelun aikana, että kaikki tehdään juuri sen ehdoilla. Toivomme, että kun kissoja alkaa näkyä yhä enemmän agilityradoilla tekemässä upeita suorituksia, myös agilityratojen arvostus nousee niiden ansaitsemalle tasolle!

mts_sociallyviral